Masna jetra 15 signala da vaša jetra ima problema


Ovakvo se stanje javlja kada vaše telo u sebi sadrži previše masnoće koju ne može uspešno metabolisati.

Masne ćelije se akumuliraju u jetri, što uzrokuje njeno oticanje i povećava nivoa triglicerida. Masna jetra vam nije stanje koje će izazvati potpuni zastoj u njenom radu, jer ovaj organ ima sposobnost regeneracije. Ako se povede račun o načinu ishrane i u koliko poduzmete preventivne mere, loše stanje jetre možete ispraviti. Međutim, kako znati da li vaša jetra ima problema?

Čišćenje jetre preduslov vitalnosti

Telo će vam dati jasne signale da postoji problem. Čak i ako ga ne vidite, vaša jetra razgovara s vama, masna jetra. Evo 15 znakova da vaša jetra ima problema.

1. Imate probleme sa nesanicom!
Jeste li znali da je ciroza jedan od glavnih krivaca za nedostatak sna?

Kada vaša jetra ne funkcionše pravilno, možete biti u problemu sa nesanicom. Univerzitetska bolnica Menoufia pregledala je 30 pacijenata sa cirozom. Njihova otkrića su toliko uverljiva da pokazuju kako problemi sa jetrom i nedostatkom sna idu ruku pod ruku.

Bilanorm je preparat koji savršeno čisti jetru!2. Svrbi vas koža!
Jedan od prvih znakova da vaša jetra ne funkcioniše pravilno je da vas koža svrbi bez nekog vidljivog razloga.

Medicinski naziv za ovo stanje je primarni žučni holangitis. Poremećaj koji uzrokuje ovaj vitalni organ oštetio je žučne kanale, što stvara nakupljanje žuči.

3. Imate žućkaste oči!
Može vam postati zastrašujuće da se pogledate u ogledalo i vidite da vam beonjače imaju žućkastu nijansu. Uzrok takvog stanja je nakupljanje bilirubina u telu. Kada u telu ima previše bilirubina, jetra počinje sa njegovom eliminacijom. Žutilo očiju može izazvati ciroza, masna jetra ili hepatitis B.

4. Imate problema s pamćenjem!
Jeste li primetili da zaboravljate stvari kojih se obično sećate? Kada vam jetra zakaže, nakupljanje toksina u krvi može uticati na vaš mozak. Klinički izraz za to je jetrena encefalopatija i to je ozbiljan problem koji zahteva hitnu medicinsku pomoć.5. Stalno ste umorni!
Hronični umor može biti simptom mnogih bolesti. Međutim, bolesna jetra može biti glavni krivac. Istraživanje iz 2006. godine proveo je Christian Medical College u Indiji. Otkrili su da se oksidativni stres javlja kada masna jetra ili neka druga bolest uzrokuje disfunkciju jetre. Ako imate umor bez posebnog razloga, problem bi mogla biti vaša jetra.

6. Vaša telesna masa se povećava ili smanjuje bez nekog bitnog razloga!
Ako se vaša težina dramatično povećava ili smanjuje, to bi mogao biti znak masne jetre.

Ciroza jetre nastala je oštećenjem. Vremenom se zdravo jetreno tkivo zamenjuje ožiljcima, ožiljci sprečavaju pravilno funkcionisanje ovog organa, što može uzrokovati usporavanje metabolizma. Potrebno je proceniti promenu težine za više od 4 - 7 kg u bilo kojem pravcu, dakle ili u porastu mase ili u gubitku.

7. Muškarcu počinju da  rastu grudi!
Ako imate masnu bolest jetre, muškarci mogu razviti uvećano tkivo dojke. To se uglavnom vidi kod onih koji ne piju alkohol. Čini se čudnim da jetra može uzrokovati bolesti dojke, ali za ovu pojavu postoji medicinski razlog. Ginekomastija, koja predstavlja neravnotežu hormona u tijelu, nastaje zbog oštećenja jetre. Ovo remeti proizvodnju estrogena i testosterona. Ako imate bolesnu jetru, to može uzrokovati svakakve probleme u organizmu.

Bilanorm je preparat koji savršeno čisti jetru!8. Imate otečene gležnjeve ili stopala!

Gojaznost i alkohol su dva krivca za bolesti jetre. 
Morate shvatiti da mnogi problemi u vašem telu mogu biti uzročnici oticanje vaših nogu, uključujući probleme sa srcem. Međutim, ovo je samo jedan znak da vaša jetra ne radi pravilno.

9. Pojavljuju vam se modrice po telu!
Neretko se događa da modrice sa godinama postaju učestalije. Vaša koža postaje tanja i to može bez vidljivog razloga dovesti do modrih tragova na telu. Kada imate problema s jetrom, neobjašnjive modrice mogu biti znak da organ ne funkcioniše pravilno. Što je stanje ovog vitalnog organa gore, to modrice mogu postati gore.

10. Dlanovi ruku su jarko crveni!
Svaka osoba ima svoju pigmentaciju kože i dlanova. Međutim, jeste li primetili da su vam dlanovi bez vidljivog razloga bili crveniji nego inače? Krivac je možda masna jetra.

Čak i ako ne pijete redovno alkohol, oštećenja poput ciroze mogu se razviti u vašoj jetri zbog stvaranja ožiljačnog tkiva. Previše žuči i toksina u vašem telu može prouzrokovati hladnedlanove.

Bilanorm je preparat koji savršeno čisti jetru!11. Vaš urin je tamne boje!
Postoji samo nekoliko stvari koje uzrokuju taman urin, a jedna od njih je masna jetra. Isti visoki nivoi bilirubina koji uzrokuju žutilo kože i očiju uzrokuju i probleme s urinom. Na oštećenu jetru utiču i bubrezi i ona ne može filtrirati taj sav bilirubin iz urina.

12. Imate problem sa suvim očima i čestim osećajem suvih usta!
Suve oči ili suva usta su česti problemi. Mnogi lekovi na tržištu imaju ovo kao nuspojavu. Iako se ovo čini kao bezazleni problem, to bi mogao biti znak da se iznutra krije nešto mnogo strašnije.

Kad imate oštećenu jetru, simptome je lako uočiti. Suvoću očiju i usta mogu uzrokovati primarni bilijarni holangitis, što znači da jetra ne funkcioniše dobro. Dobra vest je da se ona manifestuje u ranim fazama bolesti jetre i možda je jedan od glavnih simptoma.

13. Imate problem sa koncentracijom!
Problemi s koncentracijom nisu uvek znak problema s jetrom, jer svi imaju problema s koncentracijom u jednom ili drugom trenutku. Međutim, ako su vaši problemi sa koncentracijom postali uobičajeni, to treba uzeti u obzir.

Morate biti sigurni da nemate drugo osnovno zdravstveno stanje, poput ADHD-a ili bolesti srca. Probleme s pažnjom mogu uzrokovati zatajenje jetre i to utiče na mozak. Nakupljanje bilirubina može naštetiti telu, ali znajte da možete zaustaviti bolesti jetre.

RUSKA PRIRODNA MEDICINA


14. Gubitak apetita!
Jeste li gladni? Da li se vaš apetit dramatično promenio? To bi mogao biti znak da vaša jetra ima problema. Kada se apetit iznenada promeni, postoji nekoliko razloga koji mogu uzrokovati problem, poput depresije. 

15. Stomak vam je naduvan, poput trudnice!
Želudac će vam se naduti ako se prejedete ili jedete više soli. Nakupljanje tečnosti u stomaku je znak usporavanja rada jetre. Ascites toksini u telu uzrokuju zadržavanje tečnosti.

Kada jvam jetra ne radi i ne filtrira toksine, vaše telo je izloženoogromnom broju toksina, a to će uzrokovati razne simptome. Ascites je opasan jer otok može brzo narasti i nestati. Muškarac može imati otečeni stomak do te mere da izgleda kao da je u devetom mesecu trudnoće. A kada se todesi ženi ona može i zaista pomisliti da je trudna.

Masna jetra.15 znakova da vaša jetra ima problema:

Ako vam je doktor rekao da imate masnu jetru od debljine ili drugog osnovnog zdravstvenog problema, dobra vest je da imate priliku da napravite preokret i da rešite taj problem. Jetra se može pomladiti. Jeste li znali da ako odsečete polovinu jetre, dolazi do ponovnog izrastanja?

To je jedini organ u telu koji može regenerisati oštećenje. Međutim, mnogo toga je potrebno uraditi da bi se preokrenulo iz bolesnog u zdravo stanje. Najpre morate isprati telo vodom s puno limuna. Drugo, morate slediti dijetu s niskim udelom natrijuma i ugljenim hidratima kojom ćete brzo izgubiti višak kilograma.

Bilanorm je preparat koji savršeno čisti jetru!

 

Svoj napredak možete pratiti redovnim pregledom krvi kod doktora. Sva oštećenja jetre  će se pokazati u krvi, kao i na snimcima kao što su CT ili MRI.

Dobijanje dijagnoze da imate problema s jetrom je poražavajuće, ali snagom prirode i odlučnošću da promenite stvari, kao i pravom  detoksikacijom možete preokrenuti problem i pomoći svom organizmu da se oporavi.

ĐUMBIR, BELI LUK I MED ĆE VAM POMOĆI KOD 8 BOLESTI


Važno: Sve informacije na web stranici NaturalniCentar su samo za INFORMACIJE ne zamenjuju savete, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Sviđa vam se? Podelite sa prijateljima!

Zapratite naš fb       

Zapratite naš youtube