7 SIGNALA DA IMATE DIJABETES, A DA TO NE ZNATE


1. Vaši posekotine i ogrebotine sporije zarastaju
Prilikom istraživanja, stručnjaci su došli do zaklučka da povišen nivo šećera u krvi narušava imuni sistem svakog pojedinca. Smatra se da šećer čini krv gušćom, što imunim ćelijama onemogućava putovanje do mesta infekcije .

2. Loš zadah
Prema koautoru studije Gusu Hancocku, merenja daha acetonom mogu se koristiti za procenu nivoa ketona u krvi. Što je veći nivo ketona, to je veći nivo šećera samim tim veća je verovatnoća da ćete dobiti ovaj poligenski poremećaj.

KAKO SE REŠITI VIRUSNIH BRADAVICA?


3. Česta dehidracija-potreba da unosite više tečnosti u organizam
To je odgovor tela na povećan gubitak vode koju pijete. U koliko vam nije dovoljno piti vodu kao do sada, već imate pojačanu žeđ. Posetite svog lekara da vidite dali je normalan nivo šećera u krvi.

4. Pogoršava vam se stanje sluha
Većina ljudi može izgubiti sluh zbog upale uha ili jednostavno zbog svoje starosti. No prema istraživanjima, ovo bi mogao biti znak da imate visok šećer u krvi. Visok nivo šećera sve više pogađa krvne sudove i nerve u uhu.


5. Nenormalno često mokrenje
Neko ko ima višak šećera u krvi može pomisliti da je često mokrenje znak da pije puno vode. Doista, višak šećera uzrokuje crevne traume i infekcije mokraćnog sistema, što može uzrokovati često mokrenje.

6. Zamućen vid
To je poligeno stanje koje mijenja nivo tečnosti u tijelu, posebno u očima. Tečnost u očima uzrokuje zamagljivanje predmeta i okoline.

Kako-se-resiti-gljivicnog-obolenja-nokta?


7. Neobjašnjiva gojaznost
Budući da u krvi ima previše glukoze, telo se pokušava rešiti viška šećera pretvarajući ga u skladište masti.

Nagomilana masnoća odražava se kao suvišni kilogrami koje vidite kad stanete na vagu.
To je bilo 7 znakova da imate dijabetes, a da za to niti ne znate.

 Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!

Ostavi komentar


Vaš komentar mora biti odobren od strane moderatora pre nego što bude objavljen