KRENIMO U BORBU PROTIV STRESA


Radeći posao koji radim svaki dan se više puta suočim sa pitanjem: "Šta imate za smirenje na biljnoj bazi?"

Jako teško svi mi, počevši od mene izdržavamo nervnu napetost. Da ne ponavljam ono što se svaki dan čuje o stresu, kontrolišite stres, gledajte da se ne nervirate itd.

Da bi se zaista rešili tog problema prava stvar je menjanje navika, a to je najteža karika u lancu borbe protiv ovog problema.

Mi imamo jako dobre proizvode na biljnoj bazi i oni zaista ne prave nikakve kontraindikacije i ne uspavljuju, ne postajemo ovisni. Pijemo ih po potrebi, doziramo spram dnevnog stresa. I to vam zaista od srca preporučujem da imate kod sebe, kao što i sama nikada nisam bez nekog prirodnog sredstva za opuštanje. Koren nane, list nane, valerijana. To je idealna kombinacija.

Ali prava stvar je priroda. Što više kontakta sa prirodom i kada biste se oslobodili stega i vratili sećanje u detinjstvo, koliko je galame u detinjstvu, treba da galamimo i vičemo da isteramo iz sebe sav gnev. Mi smo danas konstantno u nekom sputanom gnevu.

Ne smes da se izražavaš kako ti u trenutku dođe iz razloga jer si vaspitan da budeš "fin" po nekim pravilima. Jako puno žena ima problem sa štitnom žlezdom samo iz razloga što trpe osećanja. Bar da se izgalame. Al kako da galamite kada živite u stanu, čuće vas komšija i prijaviti policiji.

Sedite u društvu i odlučite da odete u restoran da ručate, a tamo opet ograničenje, ne smete da srčete supu jer nije kulturno, bolje je da se ošurite po jeziku, al da niko ne primeti vaše muke.

Žuljaju vas cipele, a nosite ih jer su moderne, hoće oči da vam iskoče, al trpite jer hoćete da budete mačka.To su samo banalni primeri gde mi sve sputavamo svoju prirodu. 

Kada pogledate ulicom ili duž nekog šetališta vi vidite devojke na raznoraznim štiklama kako se zlopate, balansiraju, trpe svu moguću neudobnost, sedite i pitate se zašto to ljudi sebi rade. Jednostavno su sluđeni raznim nametnutim informacijama. Pa im je nametnuto i ponašanje, al suština svega toga jeste da je dotična osoba u stresu od sopstvenih odevnih i obuvnih predmeta.

A kada jedan duži period trpite stres organizam počinje da puca. Batrga se u sopstvenom haosu i daje hiljade signala najpre psihičkih kriza, strahova, nesanice, mrzovolje, neraspoloženja, a kao bez nekog razloga, potom ide još trpljenja jer ne zaboravite najteže stvari su i emotivne patnje, porodični, partnerski i poslovni odnosi i td.

Svaki dan se papagajski ponavlja: "Šetajte:" A niko nikada ne objasni šta to konkretno mi dobijamo tom šetnjom.

Evo vam pravog leka protiv stresa od kojeg boljeg nema:

Šetnja od 45 min do 60 min dnevno, al bez bilo koga sa sobom. Dakle šetnja u brzom tempu spram svojih ličnih mogućnosti, a ne da se šetate nogu pred nogu i samo dišete. Poenta je da podignete puls. Bez telefona i ostalih gluposti. Idete da istutnjite iz sebe stres. Kada kroz dve nedelje dođete u kondiciju vi možete početi polako da trčkarate i ne morate, to je sada manje bitno.

Naj bitnije je da se pokrenete. Al to vam je kao i početak držanja dijete, nije ništa lakše. Hiljadu razloga ćete izmisliti, nemam vremena, hladno, vruće, mrzi me, sutra ću itd.

Za vreme takvog hoda kod žena nakon 12 minuta počinje da se luči hormon sreće, a kod muškaraca treba bezmalo duplo više. To radi sam organizam njegova fiziologija. To vam e kao 5 bensedina. Očisti vas od stresa tog dana. I još jednom nedeljno da odete da se izgalamite u prirodi i sve bi bilo daleko lepše u životu.

U zdravlju vam bile sve buduće šetnje!

PROTIV STRESA BEZ STRAHA OD ZAVISNOSTI

 


Ostavi komentar


Vaš komentar mora biti odobren od strane moderatora pre nego što bude objavljen