RUSKE PALAČINKE - CAR-


Palačinke " Car" - nežne, sa prozračnom strukturom i neverovatno ukusne.

Testo sa kvascem za palačinke ne daje baš preterano tanke palačinke al toplo mleko i maslac daju izuzetan ukus i aromu palačinkama. Ukus koji osvaja!!! Pripremite ove " Carske " palačinke i samo ćete čuti pohvale i oduševljenje! 

Prijatno!

 Potrebni sastojci:

Toplo mleko - 400 ml
Јаја - 3 kом
Brašno - 200 g
Maslac - 25 g + za podmazaivanje palačinki
Sveži kvasac - 20 g
Šećer - 2 kašičice.

So - 0,25 kašike.

Biljno ulje  - za podmazivanje tiganja.

Priprema:

  •  Kvasac stavite u malu količinu mlakog mleka i sačekajte dok izađe.
  • Odvojite žumanjke od belanaca. Žumanjke umutite sa šećerom i soli, kao i ostatkom mleka ( mleko da bude toplo). Dodajte u tu smesu nadošao kvasac.
  • Dodajte brašno, pažljivo mešajući testo.
  • Sipati rastopljen maslac.
  • Mikserom izmutite belanca dok ne postanu gusta smesa. Polako ih sjedinimo u umućenu smesu za palačinke.
  • Pre pečenja palačinki tiganj namažite uljem.
  • Pečemo palačinke sa obadve strane, malo manje od prosečnog pečenja .
  • Pripremljene palačinke po želji možete najpre premazati maslacem pa onda nadevom po izboru.

VITIŠKA - ODLIČAN PREPARAT U BORBI SA KILOGRAMIMA



    Ostavi komentar


    Vaš komentar mora biti odobren od strane moderatora pre nego što bude objavljen