SVINJSKA MAST IDEALNA HRANA ZA PODIZANJE NIVOA LEUKOCITA U KRVI


Svinjska mast je jedna od retkih namirnica u kojoj velika količina masnoće nije štetna, naprotiv, koristi organizmu. Holesterol koji je sadržan u masti ne dovodi do nakupljanja njegovog nivoa i taloženja krvnim sudovima, a odličan je za povećavanje nivoa leukocita(imunog sistema), povećavajući ukupan kvalitet krvi.

SVE NA JEDNOM MESTU

Naučnici su razotkrili još jedan mit o "slanini"
Mikroelementi u svinjskoj masti: Selen - Cink 

Vitamini: A, E, D, kao i arhaidonsku kiselinu. Ova poslednja, kao nezasićena masna kiselina je neophodna za ljudski organizam jer mu  pomaže u borbi protiv bakterija i virusa, pogoduje jačanju imunog sistema. Zato se upotreba masti preporučuje u toku zime kada smo najizloženiji raznim virusima.

Inače, mast ne sadrži kancerogene elemente i nikada nije radioaktivna.

Masne kiseline koje se nalaze u svinjskoj masti pomažu organizmu u stvaranju novih ćelija i u održavanju dobrog hormonskog balansa. 

Te kiseline su od velikog značaja za metabolizam holesterola i eliminaciji toksina iz organizma.

Po broju masnih kiselina, mast je na listi proizvoda bogatija čak i od maslaca.

Mast sadrži elemente koji su od voitalnog značaja za trudnice, dojilje, sportiste i pušače. Jedan od ovih elemenata je selen, a nalazi se u masti i to u dobro asimiliranom obliku. Nažalost, 80% Srba ima nedostatak selena. Svi smo izbacili mast iz upotrebe kada je industrijski mehanizam počeo da propagira rafinisana ulja koja se lepe za krvne sudove i stvaraju zakrčenje.

Biznis je čudo, reklamiraju se uvek oni proizvodi koji donose najviše profita, a svinjskom masti unećete dovoljne količine selena, bez da kupujete koje kakve skupe preparirane i modifikovane preparate. I što je veoma bitno, ne treba da razmišljate hoćete li dobiti neželjenu reakciju organizma na preparat (slaninu, mast).

 Inače, beli luk, koji se često jede sa svinjskom mašću, sadrži i selen.

Treba da kupujete slaninu koja nije tretirana nitratima i nitritima, nikako barenu koja je sva napumpana toksičnim dodatcima.

SVE NA JEDNOM MESTU

Budite zdravi!
Važno: Sve informacije na web stranici www.naturalnicentar.rs su informativnog karaktera i ne zamenjuju savetovanje, dijagnozu ili profesionalnu medicinsku pomoć. Ako imate zdravstvenih problema, odmah se obratite svom lekaru.

Dopalo vam se?  Podelite sa prijateljima!

Ostavi komentar


Vaš komentar mora biti odobren od strane moderatora pre nego što bude objavljen