Današnji tempo života često nam ostavlja malo vremena da razmišljamo o sopstvenom zdravlju. Svakodnevni stres, fizička neaktivnost, nezdrava ishrana,duvan, alkohol dovode do zdravstvenih tegoba. Po podacima Svetske zdravstveorganizacije (SZO) kao i ,,Evropskog udruženja kardiologa (ESC)’’,kardiovaskularne bolesti su uz malignitete, vodeće po stopi oboljevanja ismrtnosti, a smatra se da će se broj obolelih od kardiovaskularnih bolesti (KVB)duplirati u narednih 20 godina BIODIHIDROKVERCETIN - SAMO DOK TRAJU ZALIHE!!! UŠTEDITE 650 DINARA NA VELIKOM PAKOVANJU OD 180 DOZA Zdravlje celog tela zavisi od stanja cirkulatornog sistema. Vaskularni sistem sačinjen je od krvnih sudova koji nose krv kroz vaše tijelo. Arterije nose krvobogaćenu kiseonikom od srca, dok vene u srce vraćaju krv osiromašenu kiseonikom. Kako starimo, naše arterije postaju tanje, kruće i suženije. Sužavanje arterija i nastanak...
Istraživanja su pokazala da naš svakodnevni način ishrane i te kako utiče na zdravlje naše jetre. Naučnici su otkrili šta naša jetra "voli" od hrane. Lista od 27 najzdravijih namirnica za jetru 1. Bundeva - će pomoći u održavanju zdravlja jetre, jer je najveći prirodni izvor pektina, riboflavina, beta-karotena i niacina, koji ubrzavaju regeneraciju membrana hepatocita. Posebno je korisno uvesti bundevu u ishranu nakon lečenja akutnih i hroničnih bolesti jetre - to pomaže i ubrzava obnovu normalnog funkcionisanja ovog organa, pri tom će ga zaštititi od infekcija, upala. Bundeva takođe poboljšava rad čitavog gastrointestinalnog trakta. Povećanje kiselosti želudačnog soka omogućava vam kvalitetniju probavu hrane i izvlačenje iz nje više mikroelemenata. 2. Cvekla - Osnovna karakteristika cvekle je da sadrži ogromnu količinu vlakana, koja se...
Šta konkretno znamo o jetri?
Za čega nam služi žuč?
Prvi simptomi da sa jetrom nešto nije u redu jesu:
Migrene;
Mučnina;
Nesanice;
Obložen jezik sa neprijatnim zadahom iz usta;
Naduvenost i gasovi;
Pege po licu ( crvene i tamne);
Preterano svetla mokraća.
Osnovno kada je ishrana u pitanju za krvnu grupu AB AB krvna grupa se smatra retkom, u proseku 5 % populacije je ima, a najmlađa je. Nastala je spajanjem krvne grupe A i B. Pripadnici ove grupe imaju osetljive organe za valjenje, ali tolerantan imunološki sistem. Osobe krvne grupe AB imaju potrebu za mesnim proteinima, posebno onim koje je potrebnije B grupi, kao sto su: jagnjetina, ovčetina, zečetina i ćuretina. Lektini koji iritiraju krv i digestivni trakt osoba grupe B imaju isti efekat i na osobe grupe AB, iz tog razloga se potrudite da eliminišete piletinu. Izbegavajte sve dimljeno i konzervirano meso. Vama veoma gode mlečni proizvodi, posebno fermentisani i kiseli proizvodi, poput jogurta, kefira i bezmasne kisele pavlake, zbog...
Osnovno kada je ishrana u pitanju za krvnu grupu O Nulta krvna grupa spada u najstariju krvnu grupu. Za nju je karakteristično da ljudi sa ovom krvnom grupom imaju izuzetno aktivan imuni sistem, jake organe za varenje i dosta želudačne kiseline, koja im pomaže da efikasno prerade hranljive sastojaka iz mesa, na čemu je i potrebno da se bazira njihova ishrana. Postoje po tri kategorije, načina ishrane, za svaku krvnu grupu pa tako i za nultu na šta treba obratiti pažnju: Tabela namirnica za O krvnu grupu: Kako-se-resiti-gljivicnog-obolenja-nokta? CENA TRODELNOG SETA ZA MESEC DANA: 3100 din NAMIRNICE KORISNE NEUTRALNO MAKSIMALNO IZBEGAVATI Meso i živina Junetina, teletina, jagnjetina, oslić, skuša, bakalar, losos, haringa, sardela, pastrmka Piletina, ćuretina, zečetina, tunjevina,...