Zdravlje i lepota — hrana RSS



POGREŠNA KOMBINACIJA HRANE VAŠU HRANU PRETVARA U ČIST OTROV!

Teško je nekoga uveriti da je sendvič sa kobasicama ili neki prefinjeniji sendvič nepodoban za probavni sistem. Ali kažu da tiha voda breg roni. Pa za početak evo par informacija. Herbert Shelton: sendvič nije izum prirode Proteini - proteini   Pogrešna kombinacija hrane: Nikada ne jedite dva koncentrovana proteina u jednom obroku. Ne jedite orahe i meso, ni jaja i meso, ni sir i orahe, ni sir i jaja u jednom obroku ... Mleko, ako se uopšte konzumira, najbolje je uzimati posebno. Dr. Gibson piše: "Najbolji način upotrebe mleka je ili ga koristiti samog ili ga potpuno preskočiti."  Dva proteina različitih vrsta i sastava, kojima su potrebni različiti probavni sokovi i različite koncentracije, ne mogu se jesti istovremeno. Pravilo bi trebalo biti: jedan po...

Nastavi sa čitanjem



AB - KRVNA GRUPA - ISHRANA PO KRVNIM GRUPAMA JE I TE KAKO KORISNA KAKO U PREVENCIJI TAKO I U TOKU TERAPIJE OVDE IMATE OSNOVNU TABELU ZA - AB -KRVNU GRUPU

Osnovno kada je ishrana u pitanju za krvnu grupu AB AB krvna grupa se smatra retkom, u proseku 5 % populacije je ima, a najmlađa je. Nastala je spajanjem krvne grupe A i B. Pripadnici ove grupe imaju osetljive organe za valjenje, ali tolerantan imunološki sistem. Osobe krvne grupe AB imaju potrebu za mesnim proteinima, posebno onim koje je potrebnije B grupi, kao sto su: jagnjetina, ovčetina, zečetina i ćuretina. Lektini koji iritiraju krv i digestivni trakt osoba grupe B imaju isti efekat i na osobe grupe AB, iz tog razloga se potrudite da eliminišete piletinu. Izbegavajte sve dimljeno i konzervirano meso. Vama veoma gode mlečni proizvodi, posebno fermentisani i kiseli proizvodi, poput jogurta, kefira i bezmasne kisele pavlake, zbog...

Nastavi sa čitanjem



O - KRVNA GRUPA - ISHRANA PO KRVNIM GRUPAMA JE I TE KAKO KORISNA KAKO U PREVENCIJI TAKO I U TOKU TERAPIJE OVDE IMATE OSNOVNU TABELU ZA - O -KRVNU GRUPU

Osnovno kada je ishrana u pitanju za krvnu grupu O Nulta krvna grupa spada u najstariju krvnu grupu. Za nju je karakteristično  da ljudi sa ovom krvnom grupom imaju izuzetno aktivan imuni sistem, jake organe za varenje i dosta želudačne kiseline, koja im  pomaže da efikasno prerade hranljive sastojaka iz mesa, na čemu je i potrebno da se bazira njihova ishrana. Postoje po tri kategorije, načina ishrane, za svaku krvnu grupu pa tako i za nultu na šta treba obratiti pažnju: Tabela namirnica za O krvnu grupu: Kako-se-resiti-gljivicnog-obolenja-nokta? CENA TRODELNOG SETA ZA MESEC DANA: 3100 din   NAMIRNICE KORISNE NEUTRALNO MAKSIMALNO IZBEGAVATI   Meso i živina Junetina, teletina, jagnjetina, oslić, skuša, bakalar, losos, haringa, sardela, pastrmka Piletina, ćuretina, zečetina, tunjevina,...

Nastavi sa čitanjem



7 PRAVILA ZA ZAŠTITU OD VIRUSA I INFEKCIJE

Najbolje što sada možete učiniti da se zaštitite od virusa jeste pridržavanje jednostavnih, ali vrlo efikasnih pravila. Naspavajte se - Oni koji spavaju manje od sedam sati dnevno dobivaju gripu, SARS i prehladu gotovo tri puta češće. Trenutno ne započinjite dijetu - Pričekajte do aprila - sada su nam još uvek potrebne zalihe koje je naš organizam izdvojio za viruse i prehlade. Upravo sada, tokom ovog perioda, kada vladaju virusne infekcije, našem imunitetu je posebno treba podrška, ne smijete se lišiti hranjivih sastojaka koji u sebi sadrže potrebne proteine, masti, ugljenehidrate i vitamine. Na kraju krajeva, svi su na ovaj ili onaj način potrebni za adekvatno funkcionisanje imunog sistema. Dijeta sa malo proteina posebno je opasna, jer su imunoglobulini koji pružaju otpornost tela na bolesti...

Nastavi sa čitanjem



RUSKE PALAČINKE - CAR-

Palačinke " Car" - nežne, sa prozračnom strukturom i neverovatno ukusne. Testo sa kvascem za palačinke ne daje baš preterano tanke palačinke al toplo mleko i maslac daju izuzetan ukus i aromu palačinkama. Ukus koji osvaja!!! Pripremite ove " Carske " palačinke i samo ćete čuti pohvale i oduševljenje!  Prijatno!  Potrebni sastojci: Toplo mleko - 400 ml Јаја - 3 kом Brašno - 200 g Maslac - 25 g + za podmazaivanje palačinki Sveži kvasac - 20 g Šećer - 2 kašičice. So - 0,25 kašike. Biljno ulje  - za podmazivanje tiganja. Priprema:  Kvasac stavite u malu količinu mlakog mleka i sačekajte dok izađe. Odvojite žumanjke od belanaca. Žumanjke umutite sa šećerom i soli, kao i ostatkom mleka ( mleko da bude toplo). Dodajte u tu...

Nastavi sa čitanjem