Lekovito bilje - recepti RSS



Korona virus obeležio prošlu 2020 i sada uveliko i 2021 godinu. Šta se to od alternative dobro pokazalo?

Evo smo zagazili u drugu godinu kontakta sa korona virusom. Oprečni i već svima manje ili više poznati stavovi. Ja se neću baviti politikom, već ću vam predočiti šta se to dobro od nekih proizvoda pokazalo kao odlično pomoćno sredstvo i šta vam je korisno da upotrebljavate i preventivno, a isto tako i kao post kovid sindromi koji se javljaju i koji su i te kako primetni kod određeneog broja osoba. Dakle moje iskustvo sa korisnicima je kako u prevenciji tako i nakon preležane infekcije, Biočaga  Biočagom do svog zdravlja i prave vitalnosti!   i Biodigidrokvercetin  BIODIHIDROKVERCETIN - TAKSIFOLIN - NAJJAČI ANTIOKSIDANS NA SVETU❗❗❗ To su dva proizvoda koji kod 100% korisnika kao povratnu informaciju dobijemo kao zadovoljavajuću i svaki od...

Nastavi sa čitanjem



Male tajne tradicionalne medicine

Jabukovo sirće Jabukovo sirće je ekološki prirodan proizvod koji se od davnina koristi ne samo za kuvanje. U stara vremena su uz njegovu pomoć iscelitelji  spašavali ljude od raznih problema, rimski legionari su vršili dezinfekciju rana sa jabukovim sirćetom, gasili žeđ usled nedostatka vode, a kinezi su upotrebljavali ovo sirće  prilikom akupunkture.  Veruje se da je i Kleopatra redovno upotrebljavala jabukovo sirće za negovanje svog tela. Nemojte misliti da su to samo prazne priče, jer veoma velik broj korisnih osobina se može navesti za ovaj napitak. Pa bih vam iz tog razloga preporučila redovnu upotrebu ovog prirodnog eliksira. Šta je jabukovo sirće? Jabukovo sirće, kao i bilo koje drugo sirće, je kiselina. Međutim, to je sirće  bez  štetnih hemijskih aditiva. Sok se cedi iz slatkog prezrelog voća, koji potom...

Nastavi sa čitanjem



Sirup za izbacivanje šlajma i ublažavanje kašlja

Ovaj prirodni lek je zaista delotvoran! Davnih godina sam se susrela sa ovom recepturom.  Svoj imunitet treba da gradimo tokom cele godine, u toku leta, jeseni, odmah sada sa prolećem, treba da se potrudite da što više vremena provodite na otvorenom, da se hranite sa svim voćem i povrćem koje je u sezoni dospelo. A u koliko se i pored toga se dogodi da se prehladite.  PROČITAJTE JOŠ: LEKOVITI RECEPTI ZA UPOTREBU SVINJSKE MASTI KOD PREHLADE, UPALE PLUĆA, TEMPERATURE,... U koliko se to dogodi evo jedan odličan domaći način pripreme napitka, koji je upotrebljavan u nekom prošlom vremenu i davao je odlične rezultate, a daje ih i sada svakom onom ko ga koristi, međutim zanemarena je njegova priprema i upotreba. Potrebni sastojci:  1...

Nastavi sa čitanjem



Napravite prirodni sirup za podizanje imuniteta kod dece

Prirodni sirup za jačanje imuniteta kod dece. Za pripremu ovog sirupa je potrebno da nabavite: limun, đumbir i med, sirup je odličan prirodni imunomodulator za jačanje organizma i pomoć u borbi protiv infekcija. Kako god se menja klima i savremen način života, deca i odrasli postaju osetljiviji na bolesti, posebno se ističu respiratorne bolesti. Najgore je za onu decu koja su sklonija respiratornim infekcijama, jer su još uvek u periodu stvaranja svog imunog sistema.Međutim, moguće je pomoći dečijem organizmu u jačanju ličnog imuniteta uz pomoć ovog odličnog prirodnog sirupa. U receptu se koriste limun, đumbir i med, a u koliko se pravilno upotrebljava, jača organizam i bori se protiv infekcija.Domaći sirup za jačanje imuniteta djece i odraslih: PROČITEJTE JOŠ: ELIKSIR SA CVEKLOM I ĐUMBIROM...

Nastavi sa čitanjem



Odlični recepti protiv zgrušavanja krvi

1. Proklijala pšenica. Samo jedna kašika pšeničnih klica dnevno u toku mesec dana može razrediti krv i normalizovati aktivnost kardiovaskularnog sistema. Dobro je dodati kašičicu lanenog ulja na kašiku pšeničnih klica. Bitno je da ispoštujete pravilan način klijanja pšenice: operete pšenicu u više voda (odaberite samo ona zrna koja tonu u vodi, a ne isplivaju na površinu. Na kraju kada dobro operete pšenicu u posudi ostavite toliko vode da pšenica bude pokrivena u celosti. Posudu sa potopljenom pšenicom stavljate na toplo mesto, prekrijete čistom krpom. Kada isklijaju ocedite vodu i proklijala zrna pšenice stavite u frižider, mogu da se čuvaju 2- 3 dana. Važno je da imate na umu da u periodu korišćenja pšeničnih klica treba da smanjite unos pekarskih proizvoda u...

Nastavi sa čitanjem